(ΚΟΔΑΠ) ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

kivernitikes eksetaseis logo

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΟΔΑΠ) ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την κενή μόνιμη θέση Λειτουργού Διαχείρισης Αποθεμάτων στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή, Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (θέση Πρώτου Διορισμού). Η μισθοδοτική κλίμακα της θέσης είναι Α8: €24.500, 25.697, 26.894, 28.091, 29.288, 30.458, 31.682, 32.879, 34.076, 35.273, 36.470, 37.667 A10: €34.284, 35.923, 37.562, 39.201, 40.840, 42.479, 44.118, 45.757, 47.396 και A11: €40.525, 42.164, 43.803, 45.442, 47.081, 48.720, 50.359, 57.998, 53.637 (Συνδυασμένες Κλίμακες). Στην μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις εγκρίνονται με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Η δημοσίευση της εν λόγω θέσης γίνεται ύστερα από την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, για εξαίρεσή της από τις πρόνοιες των περί Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμων του 2013 έως 2017.

  1. Σύμφωνα με το Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα έχουν ως εξής:

Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση των αποθεμάτων του ΚΟΔΑΠ σε όλους τους αποθηκευτικούς χώρους που αυτά τηρούνται και για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή ικανοποιητικών ελέγχων στους παροχείς υπηρεσιών αποθήκευσης ή άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με την τήρηση των αποθεμάτων.

(β) Είναι υπεύθυνος για τη συλλογή και έλεγχο των μηνιαίων εκθέσεων που υποβάλλουν τα μέλη σε σχέση με τα αποθέματα και την ετοιμασία σχετικών εκθέσεων προς το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τους σχετικούς κανονισμούς.

(γ) Είναι υπεύθυνος για την ετοιμασία σχεδίου ανακύκλωσης των αποθεμάτων που τηρεί ο ΚΟΔΑΠ είτε για τη διασφάλιση της ποιότητας, είτε λόγω εποχιακών παραγόντων και για τη συνεχή παρακολούθηση και εκτέλεση της διαδικασίας ανακύκλωσης.

(δ) Έχει την ευθύνη συντονισμού των παραδόσεων πετρελαιοειδών στους επιλεγέντες χώρους αποθήκευσης, με τους παροχείς υπηρεσιών αποθήκευσης και τους προμηθευτές πετρελαιοειδών, μετά την κατακύρωση προσφορών αγοράς πετρελαιοειδών σε αυτούς.

(ε) Έχει την ευθύνη συντονισμού των παραδόσεων στους παροχείς υπηρεσιών αποθήκευσης και στους αγοραστές πετρελαιοειδών, μετά την κατακύρωση προσφορών πώλησης πετρελαιοειδών σε αυτούς.

(στ) Είναι υπεύθυνος για τον καταρτισμό σχεδίου δράσης σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο ΚΟΔΑΠ σε περίπτωση πετρελαϊκής κρίσης και τον καταρτισμό σχετικών λεπτομερών διαδικασιών που θα εφαρμόζεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις.

(ζ) Έχει την ευθύνη εκτέλεσης ασκήσεων εφαρμογής του σχεδίου δράσης αναφορικά με την αντιμετώπιση πετρελαϊκών κρίσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς και τα με μέλη του ΚΟΔΑΠ.

(η) Έχει την ευθύνη εφαρμογής των οδηγιών του Υπουργού προς τον ΚΟΔΑΠ σε περίπτωση πετρελαϊκής κρίσης, κάτω από την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή.

          (θ)    Είναι υπεύθυνος για όλα τα θέματα προδιαγραφών και ποιότητας των τηρούμενων αποθεμάτων.

(ι) Μεριμνά και συντονίζει την εκτέλεση τακτικών απογραφών των τηρούμενων αποθεμάτων και τη σύγκρισή τους με τα αρχεία του ΚΟΔΑΠ.

(ια) Είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση των ελεγκτών αποθεμάτων και την κατάρτιση του προγράμματος εργασίας τους.

(Ιβ) Διεξάγει μελέτες, ετοιμάζει εκθέσεις και εφαρμόζει τη σχετική με τα καθήκοντά του νομοθεσία.

(ιγ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

  1. Απαιτούμενα προσόντα:
    • Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στη Χημική Μηχανική ή στη Μηχανολογική Μηχανική.

              (Σημ: O όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).

  • Εγγραφή ως μέλους του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου στον οικείο κλάδο μηχανικής επιστήμης, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
  • Διετής τουλάχιστον πείρα στον τομέα της Χημικής Μηχανικής ή της Μηχανολογικής Μηχανικής.
  • Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας.
  • Πολύ καλή γνώση της νομοθεσίας σχετικά με τα πετρελαιοειδή.
  • Ακεραιότητα χαρακτήρα, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.
  1. Οι αιτητές πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. Νοείται ότι σύμφωνα με την παράγραφο (2) του Κανονισμού 13 των περί του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Πρόσληψη, Προαγωγή και Υπηρεσία Προσωπικού) Κανονισμών του 2005 το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να επιτρέψει σε ειδική περίπτωση για εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, όπως πρόσωπο που δεν είναι πολίτης της Δημοκρατίας ή κράτους μέλους, υποβάλει αίτηση για διορισμό σύμφωνα με τις διατάξεις των

Κανονισμών, σε περίπτωση δε επιλογής του αυτό μπορεί να διοριστεί–

      (α)      Με σύμβαση για ορισμένο χρονικό διάστημα ή

(β) πάνω σε μόνιμη βάση, αν το εν λόγω πρόσωπο είχε απασχοληθεί στη Δημόσια υπηρεσία ή άλλο Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για περίοδο όχι μικρότερη από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τις υποπαραγράφους (β) έως (ζ) της παραγράφου (1) του Κανονισμού 13 των περί του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Πρόσληψη, Προαγωγή και Υπηρεσία Προσωπικού) Κανονισμών του 2005 κανένας δεν διορίζεται σε θέση στο Γραφείο του Γενικού διευθυντή εκτός εάν έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, νοουμένου ότι είναι πολίτης της Δημοκρατίας έχει συμπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει απαλλαγεί νομίμως από αυτές, είναι κατάλληλος από πλευράς υγείας γι’ αυτή τη θέση, δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα σοβαρής μορφής που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθικής αισχρότητας, κατέχει τα προσόντα που καθορίζονται στο Σχέδιο Υπηρεσίας για τη θέση και δεν έχει απολυθεί ή δεν έχουν τερματιστεί οι υπηρεσίες του στο παρελθόν από τη Δημόσια Υπηρεσία ή Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους μέλους για πειθαρχικό ή ποινικό παράπτωμα.

  1. Αιτητές οι οποίοι καλύπτονται από τις πρόνοιες των περί Πρόσληψης Ατόμων με Αναπηρίες στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμων του 2009 και 2018, καλούνται όπως, το δηλώσουν στην αίτηση.
  2. Οι υποψήφιοι δυνατόν να υποβληθούν σε γραπτή ή και προφορική εξέταση ή και στις δύο.
  3. Την παρούσα προκήρυξη διέπουν οι περί του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Πρόσληψη, Προαγωγή και Υπηρεσία Προσωπικού) Κανονισμοί του 2005 (Κ.Δ.Π.132/2005) και ο περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών Νόμος 149(Ι)/2003.
  4. Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ιδιόχειρα Αίτηση για διορισμό στο καθορισμένο έντυπο και να την υποβάλουν προς το Διοικητικό Συμβούλιο, Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών, 2ος όροφος, Γραφείο 203, Ηρακλέους 27, 2040 Λευκωσία, είτε προσωπικά είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μέχρι και τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 (τελευταία ημερομηνία προσωπικής παράδοσης ή ταχυδρόμησης).

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται με αντίγραφα των πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών ή άλλων προσόντων . Τα πρωτότυπα να παρουσιαστούν όταν ζητηθούν για έλεγχο.

Η πείρα που δηλώνεται στις αιτήσεις θα λαμβάνεται υπόψη μόνο εάν συνοδεύεται με βεβαιώσεις όπου να αναφέρονται ο τίτλος της θέσης και η χρονική περίοδος εργοδότησης. Τα πρωτότυπα να παρουσιαστούν όταν ζητηθούν για έλεγχο.

Σε σχέση με τα επίπεδα γνώσης Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, που ζητούνται στην παράγραφο 4 στα απαιτούμενα προσόντα του Σχεδίου Υπηρεσίας, οι αιτητές πρέπει να επισυνάψουν τα αποδεκτά από τη Δημόσια Υπηρεσία τεκμήρια μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων. Κατάλογος των «Τεκμηρίων Γνώσης Γλωσσών» υπάρχει αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy). Τα πρωτότυπα θα παρουσιαστούν για έλεγχο όταν ζητηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν έντυπα αιτήσεων και άλλες συμπληρωματικές πληροφορίες, περιλαμβανομένου και αντίγραφου των σχετικών Κανονισμών, από τα Γραφεία του Οργανισμού στην παραπάνω διεύθυνση ή στο τηλέφωνο 22818100 ή στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.kodap.org.cy.

  1. Να σημειωθεί ότι για την μισθοδοσία της παρούσας θέσης, ισχύσει η μείωση των κλιμάκων εισδοχής, ως προβλέπεται στο άρθρο 7 του Νόμου Ν. 43(ΙΙ)/2018 που αφορά στη Μείωση των κλιμάκων εισδοχής.

Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας

Related posts

Search ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΠΑΦΟΥ Search